Latest Pattern Inequality Questions (Reasoning Aptitude) for IBPS PO Prelims

New Pattern Reasoning Questions

Latest Pattern Inequality Questions

Latest Pattern Inequality Questions
Latest Pattern Inequality Questions




Direction (1-6): Relationship between different elements is shown in the statements. Find if the conclusions also follow or not.

1. Statements: H ≥ O = U ≥ B < L = P; D < N = B ≥ S > K
Conclusions:
I. K < L
II. H ≥ K
A) only I follows
B) only II follows
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

2. Statements: B < N = T ≥ G > H = F; G > L = D > V; L > W = A
Conclusions:
I. A < H
II. V < B
A) only I follows
B) only II follows
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

3. Statements: F ≥ V = T ≥ G < L ≤ D = S; E = Q < T ≤ N; Q > P = W
Conclusions:
I. D > N
II. F > W
A) only I follows
B) only II follows
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

4. Statements: N > D ≥ F > J; E < L ≤ G < S < P < F; G > W
Conclusions:
I. W < J
II. J ≤ W
A) only I follows
B) only II follows
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

5. Statements: H > L = G ≥ S < L ≤ W; S > W > P = R ≤ V; P < X = O
Conclusions:
I. W > R
II. O > R
A) only I follows
B) only II follows
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

6. Statements: V < E = D = W ≥ L; F ≥ S = D < K; L ≥ R = H ≥ B
Conclusions:
I. B < S
II. B = S
A) only I follows
B) only II follows
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

7. Which of the following would replace % and # in the following expression so that A ≤ B holds true?
Q < D % S ≥ A = W; B ≥ P # D = Z > X
A) >, ≤
B) ≥, >
C) ≥, ≥
D) >, =
E) None of these




8. In which of the following expressions does the expression ‘B ≤ H’ and ‘A > G’ definitely hold true?
A) A = B < F ≥ H = K > G > D
B) D > A = G ≥ B = F ≤ G < H
C) A < O > G < H = H ≥ S ≥ B
D) G = U ≤ B = E ≤ H = O < A
E) None of these

9. In which of these expression ‘L > P’ is definitely false?
A) W < P ≥ S ≥ Q < N> A ≥ L > V
B) N > L > M = D ≥ B = A > P = R
C) M ≤ A > L > W ≥ V ≤ B = P < S
D) S > L = C ≥ H = H ≥ P ≤ Q = T
E) B > L ≤ A = M < Q ≤ T = P < G

10. In which of these expression ‘A ≤ P’ is definitely false?
A) W < P ≥ S ≥ Q < N> A ≥ R > V
B) N > A > M = D ≥ B = L > P = R
C) M ≤ A > L > W ≥ V ≤ B = P < S
D) S > A > = C ≤ H = P ≤ Q = T = K
E) B > L ≤ A > M ≥ Q < T > P < G

Answers:

1. A
2. D
3. B
4. C
5. E
6. C
7. C
8. D
9. E
10. B

You May Also Read: Click on Links Given Below ➡ 

See Also:- Monthly Current Affairs Magazine (PDF)

See Also :- Banking Awareness Questions For IBPS PO

See Also :- English Practice Questions

See Also :- New Pattern Reasoning Questions for IBPS PO

See Also :- High Level Puzzle Questions for IBPS PO

See Also :- Missing DI Practice Questions

See Also :- PDF Study Materials

See Also :-Previous Year Papers

See Also :- Complete Static GK Notes

See Also :- Complete Jobs Alerts

See Also :- Free Online Speed Tests

Follow us on Social Network

Facebook       Twitter       YouTube       Google+       Instagram

  • bhawna

    ans 4 will be d