General Awareness Questions for IBPS RRB PO Mains Exam

General Awareness Questions

General Awareness Questions

General Awareness Questions
             General Awareness Questions

Today we are sharing General Awareness Questions which is very useful for upcoming exams IBPS RRB PO/Clerk Mains, UIIC Assistant Mains Exam.

General Awareness Questions for IBPS RRB Mains:-




1. Which Union Minister launched a scheme providing physical aids and assisted-living devices to senior citizens belonging to the BPL category in Gujarat?
a) Narendra Singh Tomar
b) Thaawarchand Gehlot
c) Prakash Javadekar
d) Harsh Vardhan

2. The Sports Ministry has approved the constitution of an Empowered Steering Committee (ESC) that will shape and influence India’s preparation for multi- disciplinary events. The committee will include how many members?
a) 13
b) 15
c) 11
d) 6

3. Indian conglomerate Adani group has collaborated for defence manufacturing with which nation’s defence and aerospace company?
a) Sweden
b) Switzerland
c) Germany
d) Japan

4. Which Indian city has been accorded the status of India’s first ‘World Heritage City’ by UNESCO?
a) New Delhi
b) Ahmedabad
c) Mumbai
d) Jaipur

5. Which state’s coast guard has launched an aviation infrastructure including a multi-mission maritime aircraft hanger, MMMA?
a) Andhra Pradesh
b) Maharashtra
c) Karnataka
d) Odisha

6. Which state has launched an online Public Grievance Redressal System for its citizens?
a) Uttar Pradesh
b) Telangana
c) Goa
d) Karnataka

7. Which state government has declared the entire state as a ‘disturbed area’ for another six months?
a) Bihar
b) Assam
c) Jammu & Kashmir
d) West Bengal

8. Which country’s Supreme Court has annulled the result of the nation’s last month’s presidential elections, citing irregularities?
a) Republic of the Congo
b) Rwanda
c) Libya
d) Kenya




9. This record-breaking astronaut is set to break another record upon landing back on earth. Which of the following is the correct answer?
a) Peggy Whitson
b) Jack Fischer
c) Fyodor Yurchikhin
d) Thomas Pesquet

10. Who has been appointed as the CBSE Chairperson?
a) Anita Karwal
b) Rajiv Kumar
c) Rajesh Bhushan
d) Rajni Sekhri Sibal

1. b
2. a
3. a
4. b
5. d
6. c
7. b
8. d
9. a
10. a

You May Also Read: Click on Links Given Below ➡ 

See Also:- Monthly Current Affairs Magazine (PDF)

See Also :- Banking Awareness Questions For IBPS PO

See Also :- English Practice Questions

See Also :- New Pattern Reasoning Questions for IBPS PO

See Also :- High Level Puzzle Questions for IBPS PO

See Also :- Missing DI Practice Questions

See Also :- PDF Study Materials

See Also :-Previous Year Papers

See Also :- Complete Static GK Notes

See Also :- Complete Jobs Alerts

See Also :- Free Online Speed Tests

Follow us on Social Network

Facebook       Twitter       YouTube       Google+       Instagram