Current Affairs 11 October 2017 Quiz for IBPS PO & RRB Mains Exam

Current Affairs 22 October 2017 Quiz

Current Affairs 11 October 2017 Quiz

Current Affairs 11 October 2017 Quiz
           Current Affairs 11 October 2017 Quiz

Current Affairs 11 October 2017 Quiz: Current Affairs Quiz is very useful for IBPS RRB, IBPS PO, IBPS Clerk, SSC Steno, SSC CGL, SSC CHSL, State PCS examinations and other examinations of similar nature. The presentation of the Current Affairs Quiz is provided in very simple and easy-to-understand language. We always try to bring you the updated One Liner Current Affairs. 

Banking Shortcuts brings you daily updated Current Affairs Quiz for ibps po, ibps rrb, ibps clerk, sbi, rbi, lic & all other exams.

1. The Centre has imposed anti-dumping duty on imports of certain steel wire rods from China for ________
a) 5 Years
b) 7 Years
c) 3 years
d) 1 Year

2. Which of the following states reduced the value-added tax (VAT) on petrol, diesel?
a) UP, Rajasthan
b) Maharahtra, UP
c) Maharashtra, Gujarat
d) MP, Bihar




3. When is World Mental Health Day observed every year?
a) 11 October
b) 9 October
c) 10 October
d) 7 October

4. What was the theme of World Mental Health Day 2017?
a) Mental health in the World
b) Mental health in the Environment
c) Mental health in the Societ
d) Mental health in the workplace

5. India is ranked the ________ most valuable nation brand, according to Brand Finance’s Nation Brands 2017.
a) 11th
b) 8th
c) 2nd
d) 4th

6. IIT-Kharagpur has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with _______ for the setting up of a digital academy on the institute’s campus.
a) Facebook India
b) Samsung India
c) Google India
d) Lenovo India

7. Who of the following has clinched the the World Open Under-16 Snooker Championship title at St. Petersburg in Russia?
a) Keerthana Pandian
b) Anupama Ramachandran
c) Venkatesh Ravi
d) Anu J Nemawar

8. The 3rd International Conference on Yoga was held in which city?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Pune
d) Bengaluru

9. Who of the following PepsiCo India Chairman and CEO resigned from office in October 2017?
a) Kumar Mangalam Birla
b) Indra Nooyi
c) Ahmed El Sheikh
d) D Shivakumar

10 Who of the following Facebook India MD resigned from office in October 2017?
a) Aditya Mahajan
b) Indra Nooyi
c) Umang Bedi
d) D Shivakumar

Answers:




1. a
2. c
3. c
4. d
5. b
6. b
7. b
8. a
9. d
10. c

HAVE YOU ATTEMPTED CURRENT AFFAIRS QUIZ-10 OCTOBER 2017?

You May Also Read: Click on Links Given Below ➡ 

See Also:- Monthly Current Affairs Magazine (PDF)

See Also :- Banking Awareness Questions For IBPS PO

See Also :- English Practice Questions

See Also :- New Pattern Reasoning Questions for IBPS PO

See Also :- High Level Puzzle Questions for IBPS PO

See Also :- Missing DI Practice Questions

See Also :- PDF Study Materials

See Also :-Previous Year Papers

See Also :- Complete Static GK Notes

See Also :- Complete Jobs Alerts

See Also :- Free Online Speed Tests

Follow us on Social Network

Facebook       Twitter       YouTube       Google+       Instagram